Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/2/2015)


Με ειδήσεις η κοπή πίτας των τριτέκνων Φυλής

Ευχάριστες ειδήσεις τόσο από τη Βουλή, όσο και από την αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, για τις οικογένειες των τριτέκνων, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνουν πράξη, έκρυβε η κοπή πίτας του συλλόγου Τριτέκνων Φυλής, που πραγματοποιήθηκε με φίλους και μέλη στα γραφεία του. Παράλληλα, περιελάμβανε χαμόγελα, ζεστή ατμόσφαιρα και χειροποίητα – φτιαγμένα από τα μέλη του – γούρια ως δώρο γεμάτα με σπόρους που συμβολίζουν την ευφορία.
Η πρόεδρος του συλλόγου Κλέλια Βαρβαρίγου ευχαρίστησε τους επίσημους, τους φίλους και τους τρίτεκνους – μέλη του συλλόγου που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και δεσμεύτηκε ότι τόσο η ίδια όσο και το διοικητικό συμβούλιο θα συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα τους για τη δικαίωση των αιτημάτων των τριτέκνων.
Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων Μανόλης Αχλαδιανάκης, ο οποίος κάλεσε τους τρίτεκνους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσουν λύσεις σε όλα τα θέματα που τους ενδιαφέρουν. Αναφέρθηκε, επίσης, στους αγώνες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, με πιο πρόσφατο, τη συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας με αφορμή προσφυγή των Πανεπιστημιακών για κατάργηση του δικαιώματος των παιδιών των τριτέκνων στις κατ” εξαίρεση μεταγραφές.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η όμορφη βασιλόπιτα φτιάχτηκε από τις μαγείρισσες του Κοινωνικού Μαγειρείου της ΚΕΔΗΦ με υλικά που έδωσε ο σύλλογος των τριτέκνων, γεγονός το οποίο ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΦ Γκίκας Χειλαδάκης χαρακτήρισε ως αυτονόητο, σε μια εποχή που η ζήτηση και η προσφορά πρέπει να στηριχθούν και σε παλαιούς, παραδοσιακούς τρόπους. Ο ίδιος χαρακτήρισε την τρίτεκνη οικογένεια ραχοκοκκαλιά της Ελλάδας, επεσήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξης και συνέχισης του συγκεκριμένου συλλόγου στο δήμο Φυλής και χάρισε το κομμάτι του στην πρόεδρο Κλέλια Βαρβαρίγου γιατί στο πρόσωπό της συμβολίζεται όλος ο αγώνας της τρίτεκνης οικογένειας.
Το φλουρί, που αντιστοιχούσε σε ποσό 50 ευρώ, κέρδισε η συντονίστρια της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πολιτών Φυλής Γεωργία Γούλα, η οποία ανακοίνωσε ότι θα το δώσει σε μια άπορη οικογένεια.
Την είδηση ότι θα δώσει τη μάχη του από τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής για την απόλυτη και άμεση οικονομική και θεσμική εξομοίωση των τριτέκνων με τους πολύτεκνους καθώς δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, έδωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος, καλώντας παράλληλα τους τριτέκνους σε κοινό αγώνα.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου ανακοίνωσε τις δυο ενέργειες που έχει κάνει μέχρι στιγμής για την ανακούφιση των οικογενειών, μεταξύ των οποίων και οι τρίτεκνες, όπως είναι η παραχώρηση χώρου, στην οργάνωση «Αλληλεγγύη για όλους» για να στεγάσει τρόφιμα και φρούτα, καθώς και η εξοικονόμηση κονδυλίων από τον προυπολογισμό για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, προγράμματα που θα εκτελεστούν μέσα στο 2015.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου